Nevem: Furin Irina. A hipnózisnak két ágát tanultam: a hagyományos, szuggesztiókon alapuló hipnózist és az úgynevezett transzformációs hipnózist.

Ez utóbbit a híres Gil Boyne közvetlen tanítványától, a nemzetközileg elismert Dr. John Butlertől tanultam, akit először abban a videóban láttam, amelyben érzéstelenítés nélkül végeznek rajta hasműtétet. Egyszerűen lenyűgözött. Mint később találkozásunk során kiderült, egy valóban rendkívüli emberről van szó.

Két nagyszerű hazai oktatómat sem hagyhatom ki, hiszen mind emberileg, mind szakmailag rengeteget köszönhetek nekik: Balázs Attilát, a hatalmas lelkű Cédrust és Péter Tamást, a szakma mélységeit szenvedélyesen kutató mester hipnotizőrt.

Iskoláim

2001 – Külkereskedelmi Főiskola, közgazdász

2004 – Miskolci Egyetem, okl. közgazdász

2009 – SZIE-YMMF, építészmérnök

2015 – Technische Universität, Wien, okl. építőmérnök

Hipnózis képzéssel kapcsolatos okleveleimet a Hypnotherapy Training International, The Hypnosis Training Institute of Hungary és Jankai Jánosnál (Americal School of Hypnosis) szereztem az alábbi területeken:

  • A HIPNÓZIS ALAPJAI
  • TRANSZFORMÁCIÓS HIPNÓZIS
  • HIPNOTERÁPIA
  • HALADÓ ANALITIKUS HIPNOTERÁPIA
  • HIPNOTERÁPIA MESTERKURZUS
  • HIPNOTERÁPIA AZ EGÉSZSÉGÉRT
  • A TERMÉKENYSÉG ÉS A SZÜLÉS TÁMOGATÁSA HIPNÓZISSAL
  • ÖNHIPNÓZIS HALADÓKNAK
  • CERTIFICATION OF HYPNOTHERAPY
  • DIPLOMA OF HYPNOTHERAPY

A legnagyobb tanítómesterem azonban maga a tudat volt, mind az enyém, mind a klienseimé. Hipnózisban, megfelelően kialakított transz állapotban rendkívüli kincseket nyújt nekünk.

A hipnózis számomra elsőre annyira átütő élmény volt, hogy abban a pillanatban tudtam, ezt kerestem. No nem mintha a hipnózis lenne a szent Grál, semmiképpen, de egy rendkívüli eszköz. Egy kulcs, ami a belső tudatot nyitja. Odabent, mélyen pedig mindenkinek ott rejlik a személyes szent Grálja. Innentől rajtunk múlik.

Önmagában a hipnózis persze pusztán egy transz állapot, amelyben az ember sokkal közvetlenebb kapcsolatba kerül saját belső lényével. Amikor ezt a transz állapotot (illetve állapotokat) megtanulja kezelni, megtanul bennük közlekedni és működni, akkor egy roppant erőforrásra lel. És ez már az önhipnózis.

Ez volt az az eszköz, ami számomra végre egyszerre összekötötte az elméletet a megtapasztalással. A sok könyv, előadás, tanfolyam nem volt hiábavaló. Az intellektuson keresztüli változtatási kísérleteket, amelyek leginkább az önmagunkkal való sakkjátszmához hasonlítanak, felváltotta a tudatos, mély változás.

Nagy szerencsém volt ez másoknál is megélni. Rendkívüli élmény látni az embereket magukra ébredni, látni, ahogy lelkileg újjá születnek, ahogyan megváltoznak, pontosabban,  egyre inkább valódi önmagukká válnak. Én nem klienseket látok, ügyfeleket vagy pácienseket, hanem embereket, akik ugyanúgy keresik az utat, ahogyan én teszem. Amiben segíteni tudok, az az, hogy hidat képezek köztük és belső, Valódi Énjük között, amíg meg nem tanulják ezt a kapcsolatot maguk működtetni és a javukra használni.

Célom nem az, hogy évekig visszajárjanak hozzám az emberek, hanem látni azt, ahogy lelki értelemben “önjáróvá” válnak, tudatossá saját belső folyamataikra, erőforrásaikra, hogy ne másoktól függjenek, pláne ne piruláktól, hanem saját belső valódi énjük vezérelje őket.

Hogy azzá a teljes emberré váljanak ismét, akinek eredetileg születtek.